АКТУАЛНИ НОВИНИ 2017-2018 УЧЕБНА ГОДИНА


  1. ДВЕ УЧЕНИЧКИ НА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН” КЮСТЕНДИЛ СА СТИПЕНДИАНТИ НА АМЕРИКАНСКАТА ФОНДАЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ
  2. УСПЕШНО УЧАСТИЕ В ОБЩИНСКИЯ КРЪГ НА УЧЕНИЧЕСКИТЕ ИГРИ 2017/2018 ГОДИНА
  3. ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА МЕЖДУНАРОДНАТА СЕДМИЦА „АНТИ-ТОРМОЗ”В ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН”
  4. ДВАМА УЧЕНИЦИ ОТ ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН” -СТИПЕНДИАНТИ НА КОНКУРСА „1000 СТИПЕНДИИ” ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА
  5. ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН” ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК НА ДУХА
  6. Първа награда за Томислав Скандалиев от Езикова гимназия в конкурса "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството"
  7. Родителска среща за учениците от 8 клас в Езикова гимназия „Д-р Петър Берон”
  8. Откриване на новата учебна годинаДВЕ УЧЕНИЧКИ НА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН” КЮСТЕНДИЛ СА СТИПЕНДИАНТИ НА АМЕРИКАНСКАТА ФОНДАЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

Ученичките Илиана Симеонова и Мария Кирилова от ХІ в клас на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон” спечелиха стипендии в област „Чужди езици, хуманитарни науки и изкуства за 2017/2018 година” по програмата на Американската фондация за България „Стипендии в средното образование”. Училищната комисия класира учениците по успех и постижения. Кандидатурите им се разглеждат от комисия в Американската фондация за България, която решава кои ученици ще получат стипендии. Илиана Симеонова и Мария Кирилова са представителите на област Кюстендил в стипендиантската програма.

Назад


УСПЕШНО УЧАСТИЕ В ОБЩИНСКИЯ КРЪГ НА УЧЕНИЧЕСКИТЕ ИГРИ 2017/2018 ГОДИНА

Отборите на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон” по волейбол се класираха на призови места в Общинския гръг на Ученическите игри: 1.Волейбол юноши-8-10 клас – ІІ –ро място ( Владимир Венциславов, Петър Николов, Марк Манчев, Янис Георгиев, Велизар Джиновски, Александър Крумов, Василен Чавдаров, Цветелин Димитров, Михаел Русаков, Християн Георгиев, Емануил Хаджийски). 2. Волейбол девойки-8-10 клас – ІІІ –то място (Теодора Любомирова, Паула Велинова, Мария Христова, Яна Йосифова, Александра Георгиева, Кристина Амалска, Леа Костадинова, Габриела Маринова, Нина Близнакова, Анилина Стефанова) 3. Волейбол девойки 11-12 клас – І -во място (Любима Банова, Мелани Ангелова, Радина Христова, Габриела Георгиева, Галина Петрова, Габриела Велинова, Антонина Тончева, Николета Николова) Отборът на девйките 11-12 клас продължава участието си в областния кръг на Ученическите игри. Успехът на отборите по волейбол в Езикова гимназия „Д-р Петър Берон” се дължи на добрата подготовка под ръководството на старши учител по физическо възпитание и спорт Весела Русинова.

Назад

ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА МЕЖДУНАРОДНАТА СЕДМИЦА „АНТИ-ТОРМОЗ”В ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН”

На 15 и 16.11.2017 г. в Езикова гимназия бяха проведени дейности за отбелязване на международната седмица "Анти- Тормоз" под надслов "Всички различни, всички равни". Кампанията се провежда за 14-та поредна година из целия свят. Инициативата в ЕГ беше организирана от г-жа Барутчийска, педагогически специалист, а в нея се включиха ученици и учители от училището, които бяха символично облечени в розово. Учениците решаваха психологически тестове и гледаха презентация по темата.

Назад


ДВАМА УЧЕНИЦИ ОТ ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН” - СТИПЕНДИАНТИ НА КОНКУРСА „1000 СТИПЕНДИИ” ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА

Учениците Ерик Василев Димитров от 12 в клас и Кристияна Ивова Кръстева от 11 б клас спечелиха стипендии от социално-образователния проект „1000 стипендии” на фондация „Комунитас”. В област „Биология” на конкурса са номинирани 16 ученици от 12 клас от цялата страна, които са носители на следните стипендии: 11 ученици с „Основна стипендия”, 3 ученици с „Изключителна стипендия” и 2 ученици с „Поощрителна стипендия”. Ерик Димитров печели основна стипендия в област „Биология”, която е в размер на 500 лева, 200 лева под формата на кредит за книги и писмени консултации с видни български учени и специалисти с право на достъп до виртуалното пространство на „1000 стипендии” – „Общество 1000с“. В област„Театрално и филмово изкуство” за 11 клас са номинирани общо 8 ученици, от които 5 с „Основна стипендия”, 2 ученици със „Специална стипенздия” и 1 ученик с „Поощрителна стипендия”. Кристияна Кръстева печели поощрителната стипендия в област „Театрално и филмово изкуство” н размер на 200 лева, писмени консултации с видни български учени и специалисти и достъп до виртуалното пространство на „1000 стипендии” – „Общество 1000с“.

Назад


ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН” ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПРАЗНИК НА ДУХА

Ученици и учители на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон” отбелязаха тържествено празника на своя будител –Д-р Петър Берон. Гости на тържеството бяха г-н Василев, зам.-кмет на Община Кюстендил, г-жа Плачкова-зам.-кмет на Община Кюстендил, г-жа Нели Петкова, Директор на Дирекция „Култура, образование, младежки дейности и спорт” към Община Кюстендил, г-жа Кръстева, председател на Обществения съвет на училището, Бяха прочетени поздравителни адреси от Кмета на Община Кюстендил и г-жа Новакова, Началник на РУО, Кюстендил. Госпожа Янкова, директор на Езикова гимназия, в словото си подчерта, че будителствто е не само пробуждане и книжовност, но и отвореност към другите културни езици, които звучат в общоевропейския ни дом, то е мисия, която трябва да се превърне в обществена и лична кауза. В чест на празника бе презентиран есенният брой на училищния вестник „EG TIMES”, в който е публикувана статия за историята на Деня на народните будители. Вестникът е продукт на ученици от групата по интереси по проект „Твоят час”-„Училищният вестник-форум за популяризиране на ученическата креативност на чужд език”. По традиция на училищния празник се подготвят пиеси и композиции на възрожденска тематика. На днешния празник ученици от „Театралното студио” на Езикова гимназия представиха драматизация по поемата на Иван Вазов „Грамада”. В постановката участваха и ученици от училището, танцьори от танцовия състав „Нова генерация” към читалище „Братство” град Кюстендил. Празникът завърши с кулинарна изложба, подготвена от учениците в осми клас.
Откриване Откриване Откриване Откриване Откриване
Откриване Откриване Откриване Откриване

Назад


Първа награда за Томислав Скандалиев от Езикова гимназия в конкурса "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството"

Томислав Скандалиев, ученик от XІ а клас на Езикова гимназия "Д-р Петър Берон" , спечели първа награда от ХІХ-ия национален конкурс на фондация "Еврика"-"Космосът - настояще и бъдеще на човечеството". В направлението за научни идеи и експерименти той се представя с разработката си "Аерокосмически технологии за борба с пожарите". На официална церемония в Националния политехнически музей, гр.София, всички наградени ученици получават дипломи и предметни награди от Председателя на Съвета на фондация "Еврика"- акад. д.т.н. Кирил Боянов.

Назад


Родителска среща за учениците от 8 клас в Езикова гимназия „Д-р Петър Берон”

Родителската среща за учениците от 8 клас на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон” - Кюстендил ще се проведе на 13.09.2017г. от 18 часа в актовата зала

Назад


ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Езикова гимназия „Д-р Петър Берон” - 15 септември - 10.00 часа

Назад