АКТУАЛНИ НОВИНИ 2013-2014 УЧЕБНА ГОДИНА


  1. ПЕТ СТИПЕНДИИ ЗА ЕГ ОТ АМЕРИКАНСКАТА ФОНДАЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ
  2. „Дарете час” 2013
  3. Засаждане на дървета
  4. Национално състезание по български език и литература „Любословие”
  5. Ученици творци в Езикова гимназия
  6. ОТБОРЪТ НА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ СЕ КЛАСИРА ЗА НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА ВИКТОРИНАТА „ОБРАЗОВАНИЕ НА БЪДЕЩЕТО”ПЕТ СТИПЕНДИИ ЗА ЕГ ОТ АМЕРИКАНСКАТА ФОНДАЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

Петима ученици от Езикова гимназия „Д-р Петър Берон” спечелиха десетмесечни стипендии в област ”Чужди езици и хуманитарни науки” по програмата на Американската фондация за България „Стипендии в средното образование” за учебната 2013/2014 година. Стипендиите заслужиха Борислава Любчова Гонева, Светослав Ивайлов Георгиев, Снежана Кирилова Запрева от ХІІ б клас, Велислав Иванов Иванов и Мирослава Антонова Александрова от Х а клас.Тези ученици бяха одобрени от училищна комисия според критерии за избраната сфера на кандидатстване, автобиография, в която са посочени заниманията и постиженията на учениците до момента, две препоръки от учители и план за работата на ученика през настоящата учебна година, в който се описват курсове, състезания, специализирани изпити и всякакви форуми, свързани с дейностите на ученика в силната му страна/ дисциплина, в която ще се занимава през учебната година Стипендиантите на Езикова гимназия са заемали призови места на областни кръгове на олимпиади по различни учебни дисциплиниНазад


„Дарете час” 2013

Младежи от Център за работа с доброволци към Сдружение „Партньори – Кюстендил”, част от мрежата на Националния алианс за работа с доброволци стартираха своята дейност по кампанията „Дарете час” 2013 със среща с кмета на Община Кюстендил господин Петър Паунов. Той бе избран от младежите да попълни първата анкетна карта и да даде старт на проучването в Кюстендил. То е част от най-мащабното проучване на нагласите към доброволчеството, правено някога в България. Целта е промотирането на доброволчеството пред бизнеса, местната власт, различни институции и организации. Кметът поздрави младите доброволци, между които са Пламена Димитрова от 11 а клас и Георги Христов от 9 б клас от Езикова гимназия „Д-р Петър Берон”, пожела успех в работата им и ги насърчи да са активни, обективни и позитивни в своите действия!
Вижте повече тук


Назад


Засаждане на дървета

На 21.11.2013 година от 13.30 часа в двора на Езикова гимназия бе проведена инициативата "Засаждане на дървета" с представители на неправителствената организация "Пауталия на бъдещето"- инж. Огнян Атанасов, и ученици от СИП "Екология" с ръководител г-жа Марияна Очипалска, учител по биология и здравно образование. Ученичките Изабел Емилова Илиева от 10 б клас презентира червения дъб , а ученичката Любослава Владимирова Любенова представи дървото явор. Бяха засадени два черевени дъба и един явор. Представителите на "Пауталия на бъдещето" и директорът на Езикова гимназия, Иванка Янкова, изразиха готовността си за следващи екологочни инициативи.
Вижте повече тук


Екология Екология Екология Екология Екология Екология Екология

Назад


Национално състезание по български език и литература „Любословие”

На 20.11.2013 година от 14.00 часа в сградата на Езикова гимназия ще се проведе училищният кръг на Националното състезание по български език и литература, организирано от Сдружението на филолозите в България „Любословие”, в което ще участват 42 ученици от VІІІ – ХІІ клас.

Назад


Ученици творци в Езикова гимназия

На 16.11.2013 година от 18.18 часа във фоайето на Общинския театър Пламена Димитрова от 11 а клас представи изложба живопис на тема: „Четки и пеперуди”.

Назад


ОТБОРЪТ НА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ СЕ КЛАСИРА ЗА НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА ВИКТОРИНАТА „ОБРАЗОВАНИЕ НА БЪДЕЩЕТО”

Отборът на Езикова гимназия ”Д-р Петър Берон” се класира на първо място на регионалния кръг на националната викторина „Образование на бъдещето”, организирана от Консултантска къща „Дарби”, фондация”Дарби” в партньорство с Американския университет в Благоевград. От тази учебна година викторината е включена в Националния календар на извъкласните дейности на МОН.Учениците Румяна Кадийска, Велислав Иванов, Виктория Кифева от 10 а клас и Станислава Ризова от 10 в клас показаха своите умения да презентират и да говорят на английски език, както и да решават тест на чужд език. Те бяха оценени с максималния брой точки на състезанието, проведено на 14.11.2013 година в Американския университет в Благоевград. Класирането за националния кръг на викторината, който ше се проведе на 14.03.2013 година, бе постигнато благодарение на професионалното ръководство на отбора от госпожа Ина Станкова, учител по английски език. При поредното си участие във викторината Езикова гимназия доказа, че пътят към успеха се изминава с труд и професионализъм.

Назад